WellgoCoach

En WellgoCoach är en professionell hälsocoach som hjälper dig med kost- och livsstilsförändringar under din viktresa. Din WellgoCoach arbetar tillsammans med dig för att skapa en individuell kost- och aktivitetsplan som passar dina behov, mål och preferenser. De ger dig råd och stöd för att hjälpa dig att uppnå och upprätthålla en hälsosam vikt. WellgoCoachen kommer att följa upp med dig regelbundet för att övervaka dina framsteg, ge motivation och svara på eventuella frågor eller bekymmer du kan ha längs vägen. Deras mål är att hjälpa dig att skapa hållbara förändringar i din livsstil för att uppnå dina viktminskningsmål och förbättra din hälsa.

Vad gör en WellgoCoach?

Våra WellgoCoacher har separat specialutbildning inom medicinsk viktnedgång och är alla legitimerade eller har relevant akademisk examen inom hälsa. De är kvalificerade att ge råd och stöd inom olika områden relaterade till din hälsa och välbefinnande. Det kan inkludera kost, motion, stresshantering och andra livsstilsförändringar. Genom att ha en WellgoCoach vid din sida under hela viktresan, får du tillgång till expertis och professionell vägledning för att hjälpa dig att nå dina hälsomål på ett säkert och effektivt sätt.

Din WellgoCoach finns bara ett klick bort i vår medlemsapp WellgoGo.

Frågor om WellgoCoach

En WellgoCoach kan hjälpa dig på flera sätt för att stödja dig i din viktminskningsresa och förbättra din hälsa. Här är några sätt en WellgoCoach kan hjälpa dig:

  1. Skapa en individuell plan: Din WellgoCoach kommer att arbeta tillsammans med dig för att skapa en personlig kost- och aktivitetsplan som är anpassad efter dina behov, mål och preferenser. Vi utgår från din kost- och aktivitetsregistrering och gör hållbara förändringar. Genom att ta hänsyn till din nuvarande hälsa, livsstil och eventuella medicinska förhållanden kan de skapa en plan som är hållbar och realistisk för dig.

  2. Ge råd om hälsosam kost: En WellgoCoach kan ge dig råd om hälsosamma matvanor och hjälpa dig att göra smarta val när det gäller kosten. De kan ge dig information om näringsämnen, portionstorlekar, balanserade måltider och hur du kan hantera cravings eller frestelser.

  3. Skapa träningsprogram: Din WellgoCoach kan skapa anpassade träningsprogram som passar dina behov och mål. De kan ge dig övningar och träningsupplägg som hjälper dig att bränna kalorier, bygga muskler och förbättra din kondition. Träningsprogrammen kan vara anpassade efter din fysiska förmåga och eventuella begränsningar.

  4. Motivation och stöd: En WellgoCoach kommer att vara ditt personliga stöd och motivationskälla under hela din viktminskningsresa. De kommer att följa upp med dig regelbundet för att övervaka dina framsteg, ge dig positiv feedback och hjälpa dig att hålla dig motiverad. De kan också svara på eventuella frågor eller bekymmer du kan ha längs vägen.

  5. Stresshantering och livsstilsförändringar: En WellgoCoach kan hjälpa dig att hantera stress och göra livsstilsförändringar som kan påverka din vikt och hälsa positivt. De kan ge dig verktyg och strategier för att hantera stress, förbättra sömnen, hantera emotionell ätande och skapa en balanserad livsstil.

Genom att ha en WellgoCoach vid din sida får du tillgång till personlig vägledning och stöd för att hjälpa dig att nå dina hälsomål på ett hållbart och effektivt sätt.

En WellgoCoach har en separat utbildning inom medicinsk viktnedgång och har alla legitimation eller relevant akademisk examen inom hälsa. Det innebär att de har genomgått specialiserad utbildning och har kunskap inom områden som kost, motion, stresshantering och andra livsstilsförändringar. De är kvalificerade att ge råd och stöd baserat på vetenskapliga principer och beprövade metoder för att hjälpa dig att nå dina hälsomål.

WellgoCoacher kan ha olika bakgrund och utbildning, men de har alla kompetens inom hälsa och välbefinnande. Det kan inkludera utbildning inom nutrition, dietik, fysisk träning, psykologi eller andra relevanta områden. Deras utbildning och erfarenhet gör dem kapabla att ge dig professionell vägledning och stöd för att hjälpa dig att uppnå dina viktminskningsmål och förbättra din hälsa på ett säkert och effektivt sätt.

De har också genomgått separat utbildning hos Wellgo för att uppnå certifiering som WellgoCoach.

Ja, som medlem hos Wellgo får du tillgång till en personlig WellgoCoach. Din WellgoCoach kommer att vara dedikerad till att hjälpa dig att uppnå dina viktminskningsmål och förbättra din hälsa. Genom appen Wellgo Go har du direktkontakt med din personliga WellgoCoach för att få den support och vägledning du behöver för att nå dina hälsomål. Din WellgoCoach kommer att skapa en individuell plan för dig, ge råd om kost och motion, och vara ditt personliga stöd och motivationskälla under hela din viktminskningsresa.

Din WellgoCoach strävar efter att svara på dina meddelanden och frågor så snabbt som möjligt. Vanligtvis kan du förvänta dig ett svar inom 48 timmar under arbetsveckan, ofta snabbare än så. Observera att svarstiden kan variera beroende på arbetsbelastning och tidpunkten för ditt meddelande.

Kontakten med din WellgoCoach sker genom medlemsappen Wellgo Go. Du kan skicka meddelanden till din WellgoCoach och få svar direkt i appen. Detta ger dig möjlighet att kommunicera med din WellgoCoach när det passar dig bäst och få kontinuerligt stöd och vägledning under din viktminskningsresa. Vänligen notera att meddelandefunktionen i appen inte är en säker kommunikationskanal för läkemedelsbehandling. För säker kommunikation om läkemedelsbehandling rekommenderas att du använder den säkra chattfunktionen på vår hemsida, www.wellgo.se.

Vill du veta mer?
Starta säker chatt med läkare.

(Det är GRATIS och du förbinder dig inte till någonting.)

Chatta med läkare