Kostrådgivning

Vår filosofi är enkel: bättre val, inte förbud. Vi fokuserar på att minska intaget av sockersötade drycker, alkohol, snabba kolhydrater och ultraprocessade livsmedel. Det är inte bara om att ta bort – det handlar om att lägga till. Vi hjälper dig att införa sunda matvanor anpassade efter dina unika behov och livssituation.

Vi förstår att varje person är unik, och därför arbetar vi inte med strikta dieter eller färdiga kost-och motionsplaner. Istället utgår vi från din unika situation och bygger upp en hållbar livsstil med små, hållbara förändringar. Vi förordar näringsrik, äkta mat och aktivitet som är anpassad för att passa just dig och din livsstil.

Vårt koncept om medvetet ätande tar din kosthållning till en ny nivå – vi hjälper dig att inte bara fokusera på vad du äter, utan även HUR du äter. Att äta långsamt och uppmärksamt är en grundpelare i vår metod och ger din kropp den tid den behöver för att känna sig mätt och nöjd, vilket är en viktig faktor i att upprätthålla en hälsosam vikt över tid.

Din personliga WellgoCoach står vid din sida genom hela din viktresa, erbjuder stöd, motivation och expertråd för att hjälpa dig att nå dina mål. Tillsammans kommer ni att arbeta för att uppnå hållbar viktstabilitet genom bestående livsstilsförändringar.

Är det en diet?

Nej! Vi erbjuder istället individuell rådgivning som är anpassad efter dina behov och mål. Det handlar inte om att följa en specifik diet, utan snarare att skapa en hälsosam och balanserad kost som passar dig och din livsstil. Din WellgoCoach kommer att hjälpa dig att göra hälsosamma matval, lära dig om näringsämnen och portionstorlekar, och ge dig råd om hur du kan förbättra dina matvanor för att uppnå dina viktminskningsmål.

Kostrådgivningen fokuserar på att inkludera en variation av näringsrika livsmedel, som grönsaker, frukt, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter. Det handlar också om att äta i rätt proportioner och att vara medveten om ditt matintag. Din WellgoCoach kan hjälpa dig att analysera dina registrerade måltider och få insikt i dina matvanor för att göra långsiktigt hållbara förbättringar.

Frågor om kostrådgivning

Nej, vi förespråkar inte en specifik diet. Vår kostrådgivning fokuserar på att skapa en hälsosam och balanserad kost som är anpassad efter dina individuella behov och mål. Vi betonar vikten av att inkludera en variation av näringsrika livsmedel, som grönsaker, frukt, fullkorn, magert protein och hälsosamma fetter. Vi hjälper dig att göra hälsosamma matval, lära dig om näringsämnen och portionstorlekar, och ge råd om hur du kan förbättra dina matvanor för att uppnå dina viktminskningsmål. Vårt mål är att hjälpa dig att skapa en hållbar och hälsosam kost som passar din livsstil, istället för att följa en strikt diet.

Medvetet ätande är en metod som innebär att vara närvarande och medveten under måltider. Det handlar om att äta medvetet och uppmärksamma kroppens signaler för hunger och mättnad, samt vara uppmärksam på smaker, dofter och texturer av maten. Genom att äta medvetet kan man skapa en mer positiv och hälsosam relation till mat.

När man äter medvetet tar man sig tid att verkligen njuta av maten och äta långsamt. Det innebär att man tuggar maten ordentligt och tar pauser mellan tuggorna. Genom att vara medveten om varje tugga kan man känna sig mer nöjd och tillfredsställd med mindre mängd mat.

Medvetet ätande handlar också om att vara medveten om sina känslor och tankar kring mat. Det handlar om att äta för att tillfredsställa fysisk hunger och inte som ett sätt att hantera känslor eller stress. Genom att vara medveten om sina ätvanor kan man göra mer hälsosamma val och undvika överätning eller undereätning.

Sammanfattningsvis kan man säga att medvetet ätande handlar om att vara närvarande och uppmärksam under måltider, äta långsamt och njuta av maten, samt vara medveten om sina känslor och tankar kring mat. Det kan hjälpa till att skapa en mer balanserad och hälsosam relation till mat och ätande.

Att ha en kostrådgivare (WellgoCoach) kan vara viktigt av flera anledningar:

  1. Personlig anpassning: En kostrådgivare kan skapa en individanpassad planering baserad på dina specifika behov, mål och hälsotillstånd. De kan ta hänsyn till faktorer som ålder, kön, vikt, fysisk aktivitet och eventuella kostrestriktioner eller allergier. Genom att ha en personlig WellgoCoach som har kunskap om din situation, kan vi tillsammans maximera dina resultat och uppnå dina hälsomål på ett effektivt sätt.

  2. Kunskap och expertis: Våra WellgoCocher har utbildning och kunskap inom nutrition och hälsa. De kan ge dig vetenskapligt baserade råd och vägledning om näringsämnen, portionstorlekar, matval och hur du kan förbättra dina matvanor. De kan hjälpa dig att förstå vilka livsmedel som är näringsrika och vilka som bör begränsas, samt ge dig tips och strategier för att hantera specifika kostutmaningar.

  3. Motivation och stöd: En WellgoCoch fungerar som en personlig stödjande resurs under din viktminskningsresa. De hjälper att hålla dig motiverad, sätta realistiska mål och ge dig positiv feedback och uppmuntran. De hjälper dig att hantera eventuella hinder eller utmaningar som kan uppstå längs vägen.

  4. Hållbarhet och långsiktiga resultat: Genom att arbeta med en individuell WellgoCoach kan du lära dig att göra hälsosamma matval och skapa en hållbar kosthållning. Istället för att följa snabba och restriktiva dieter kan du få verktyg och kunskap för att göra varaktiga förändringar i din livsstil. En WellgoCoach hjälper dig att bygga sunda matvanor som du kan upprätthålla på lång sikt, vilket kan leda till varaktiga resultat och en förbättrad hälsa.

Sammanfattningsvis ger en WellgoCoach dig personlig anpassning, kunskap och expertis, motivation och stöd, samt hjälpa dig att skapa hållbara och långsiktiga resultat. Genom att arbeta med en WellgoCoach kan du få den vägledning och hjälp du behöver för att uppnå dina hälsomål och förbättra din hälsa på ett säkert och effektivt sätt. Hos oss så hjälper din WellgoCoach dig så att du skapar ett hållbart medvetet ätande för framtiden samt en varaktig vardagsmotion.

Vill du veta mer?
Starta säker chatt med läkare.

(Det är GRATIS och du förbinder dig inte till någonting.)

Chatta med läkare