“Övervikt och fetma är kroniska tillstånd som kan behandlas med aktiva livsstilsåtgärder kombinerat med nya medicinska metoder. Vi har en behandling som fungerar och vill dela den med dig.”

Dr Johan Emius

Dr Johan Emius

Dr Johan Emius – CEO

Johan, som har genomgått utbildning till läkare vid Karolinska Institutet i Stockholm, är en av de drivande krafterna bakom Wellgo.se. Han innehar tjänsten som CEO och är även medicinskt ansvarig läkare (MAL) för vår verksamhet.

När du har din första konsultation online kommer du att träffa dr Johan eller någon av våra andra kunniga och välutbildade läkare som är specialiserade på medicinsk viktnedgång. Alla har ett särskilt intresse för övervikt och besitter bred kunskap om vikthantering.

Dr Johan Emius brinner för att hjälpa överviktspatienter som grupp och har lång erfarenhet av att behandla övervikt och fetma. Johan skriver också artiklar om modern viktbehandling och är aktiv i att driva opinion för jämställd obesitasvård.

Mer om Johan

Efter att ha tillbringat 15 år som yrkesofficer i Försvarsmakten som aktiv stridspilot och instruktör för flygplan som skolflygplanet SK60, JA 37 Viggen och JAS 39 Gripen, valde Johan att byta karriär och utbilda sig till läkare. Med sin bakgrund som utbildad militär flygfysiolog inom Flygvapnet spelade Johan en viktig roll i utbildningen av kommande stridspiloter. Han agerade som instruktör vid humancentrifugen i Linköping och deltog även som instruktör i militär överlevnadsträning

Hans utbildning som flygfysiolog genomfördes både i Sverige och på Joint Base San Antonio, Texas, USA. Inom ramen för pilotyrket har Johan flugit stridsflyg F/A-18 Hornet på RAAF Base Williamtown i Australien och Cheetah C/D på Air Force Base Makhado i norra Sydafrika. Johan har också tidigare arbetat som ämneslärare på officershögskolan Karlberg i Stockholm där han utbildade våra framtida officerare inom arenan militär flygverksamhet.

 

Vårt löfte

Vårt löfte till dig från Wellgo är att vi ska erbjuda den absolut högsta kvaliteten inom medicinsk viktbehandling. Vi är fast övertygade om att livsstilsförändringar utgör hjärtat i vår behandlingsmetod och kommer alltid att vara dess fundament & det centrala i vårt arbete. Vi grundar vår verksamhet på värden som förståelse, långsiktighet, hållbarhet, seriositet och vill vara ett föredöme inom vår bransch.

Vår strävan är att erbjuda våra patienter den allra bästa vården när det kommer till medicinsk viktnedgång. Det innebär att vi sätter höga krav på oss själva när det gäller kompetens och professionalism. Våra medarbetare är högutbildade och specialiserade inom vikthantering för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar för varje individ.

Vi strävar efter att skapa en digital miljö där våra patienter känner sig trygga och väl omhändertagna. Nöjda patienter är vår främsta drivkraft, och vi arbetar kontinuerligt för att upprätthålla den höga standard och kvalitet som våra patienter förtjänar.

Tillgänglighet är också en viktig del av vår vision. Vi vill vara lättillgängliga och ge stöd och rådgivning när det behövs. Vår ambition är att vara där för våra patienter under hela deras viktnedgångsresa och vara en pålitlig partner i deras strävan efter en bättre hälsa och livsstil.

Våra medarbetare är kompetenta och välutbildade, och vi strävar efter att hålla våra patienter nöjda genom att erbjuda högkvalitativ och personlig vård. Vår målsättning är också att säkerställa att vi är lättillgängliga för att kunna stödja och vägleda våra patienter på deras sista viktresa.

 

 

Dr Johan Emius
chief medical officer

CEO & Founder

“Vår vision för Wellgo är att vara ledande inom medicinsk viktnedgång genom hög kvalitet, kompetens, nöjda patienter och tillgänglighet, med fokus på livsstilsförändring som den centrala lösningen för att uppnå hållbara resultat.”

Dr Johan Emius

Vill du veta mer? Starta säker chatt med läkare.

(Det är GRATIS och du förbinder dig inte till någonting.)

Chatta med läkare

Följ oss på Instagram